SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - Samsun'da 4 kadın, sosyal medya üzerinden kurdukları "Mutluluğun Kanatları" grubu ile tedavi altındaki çocukların mutlu olması için isteklerini gerçekleştiriyor.

Samsun'da minik hastaları mutlu etmek için bir araya gelen Gözde Malkoç, Arzu Uslu, Esra Çepni ve Burcu Keskin, sosyal medya üzerinden bir ay önce "Mutluluğun Kanatları" grubunu kurdu. Kısa sürede 26 bin takipçiye ulaşan grup üyeleri, özellikle lösemili çocukların isteklerini yerine getirmeye çalışıyor.

Çocukları hastanede veya evinde tedavi gören ihtiyaç sahibi aileleri her gün ziyaret eden grup üyeleri, ihtiyaçlarını belirliyor. Sosyal medya üzerinden bunları paylaşan grup üyeleri, daha sonra Türkiye'nin dört bir tarafından kendilerine gelen hediyeleri ailelere ulaştırıyor. Tablet bilgisayar, yeni bir ayakkabı gibi isteklerde bulunan çocukların taleplerini karşılayan grup üyeleri, uçmak isteyen minik hastaları da düşünerek uzmanlar eşliğinde yamaç paraşütüyle gökyüzünde süzülmelerini sağlıyor.

Grup sözcüsü Burcu Keskin, "Mutluluğa giden yolda siz de kanat çırpın" sloganı ile yola çıktıkları yolu anlattı.

Keskin, "Bütün ihtiyaç sahibi çocukların ihtiyaçlarına cevap vermek için grubumuzu kurduk. 1 ayda sosyal medya üzerinde 26 bin takipçiye ulaştık. Desteğe ihtiyacı olan köy okullarındaki ve onkoloji servisinde tedavi gören çocukların ihtiyaçlarını sosyal medyadan bildiriyoruz. Takipçilerimiz de bize kargo yoluyla hediyelerini gönderiyor. Biz de kargodan alıp çocuklara ulaştırıyoruz. Çocuklarımıza ulaştırdığımız hediyeleri takipçilerimize fotoğraflarını gönderiyoruz." dedi.

Yoğun talep gelmesinden mutluluk duyduklarına işaret eden Keskin, kimseden maddi destek almadıklarını belirtti. Sadece hediye kabul ettiklerini vurgulayan Keskin, "Hasta çocuklarımız isteklerinin gerçekleşmesinde çok mutlu oluyorlar. Mutluluk kana karışan en iyi ilaçtır. Çocuklarımızın mutlu olması o kadar önemli ki o an kan değerleri yükseliyor. Kanser hastası çocuklarımız üzüldüklerinde kan değeri düşebiliyor, hatta ateşleniyorlar bizim amacımız onları mutlu ederek kan değerlerini de yükseltmek." ifadesini kullandı.

Keskin, "Mutluluğun Kanatları" olarak dernek kurmayı ve bunun üzerinden faaliyetlerini sürdürmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Aileler ise grup üyelerinin getirdikleri hediyeler ile hem çocuklarını mutlu ettiğini hem de ailelere büyük destek ve umut olduklarını dile getirdi.