ÇORUM (AA) - Çorum'da Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından düzenlenen yıl başı partisinde bir araya gelen lösemili çocuklar, yeni yılın gelişini kutladı.

Kentteki bir özel okulda düzenlenen etkinlikte çeşitli animasyon ve dans gösterilerine katılan çocuklar, gönüllerince eğlenerek yılbaşını erken kutladı.

Çeşitli yarışmaların da yapıldığı etkinlikte çocuklar, yeni yıl pastasını hastanede yatan kardeşlerinin de bir an önce iyileşmesini dileyerek kesti.

Etkinlik kapsamında çocukların aileleri için de psikolog eşliğinde terapi düzenlendi. Terapide aileler, tedavi sürecinde yaşadıkları güçlükler ve bu güçlükleri nasıl aştıklarını diğer ailelerle paylaştı.

LÖSEV Orta Anadolu Bölge Sorumlusu Berfin Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, lösemi tedavisinde moralin en büyük etmen olduğunu, bu nedenle çocuklara moral aşılayacak çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Löseminin, tedavisi mümkün olan bir hastalık olduğunu ifade eden Yazıcı, "Hem tedavisi devam eden hem de tedavisi tamamlanmış çocuklarımıza moral aşılamak için bir araya getirmeye gayret ediyoruz. Çocuklar eğlenirken, aileleri de psikolog eşliğinde birbirleriyle hastalık sürecini paylaşıyor." dedi.