TRABZON (AA) - Macaristan'ın Zigetvar kentinde düzenlenen Zirinyi Günleri'ne katılan Trabzon Büyükşehir Belediyesi heyeti, Kanuni Sultan Süleyman'ın mezarını ziyaret etti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açılamada, Trabzon’un kardeş şehri Macaristan’ın Zigetvar kentinde düzenlenmekte olan "Zirinyi Günleri" etkinliklerine katılan heyetin temaslarını sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, heyetin, Trabzon'da doğan ve Zigetvar kuşatmasında hayatını kaybeden Kanuni Sultan Süleyman'ın mezarı ile cami kalıntılarının yer aldığı alanı ziyaret ettiği, Macaristan Devleti ve Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili olarak kazı ekibinin başındaki isim olan Hanz Erica'nın bilgilendirmelerde bulunduğu bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhammed Said Gürsoy da ziyaretle ilgili olarak, "Kanuni Sultan Süleyman’ın mezarı kesin olarak bulunmuştur. Burada yapılan ve kaybolan türbe ve cami alanında kazı çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmaları gerçekleştiren devletimiz yetkililerine ve Macar yetkililerine şükranlarımızı sunuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.