ZONGULDAK (AA) - "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla kayyum atanan özel maden şirketinde çalışan işçiler, önceki dönemden maaş alacaklarının ödenmesi için madenden çıkmama eylemi başlattı.

Kilimli ilçesi Bölüm Mahallesi'ndeki özel maden ocağında çalışan ve ocak içinde tamirat, bakım ile söküm işleri yapan yaklaşık 100 işçi, 4 aydır maaşlarının yatırılmadığı gerekçesiyle ve sorunlarının çözülmesi için seslerini yetkililere duyurana kadar çalıştıkları ocaktan çıkmama kararı aldı.

Maden işçisi Ömer Kaplan (38), yaklaşık 9 yıldır maden ocağında çalıştığını ve 6 Mayıs'ta çalıştıkları şirkete kayyum atandığını belirtti.

Şirketlerine kayyum atanmasının ardından, maden ocağında tamirat, bakım ile söküm işlerini yaptıklarını ve kömür üretiminin gerçekleşmediğini anlatan Kaplan, kayyum ataması yapılmadan önce maaş alacakları bulunduğunu ifade etti.

Yaklaşık 10 yıllık maden işçisi Serkan Demir de arkadaşlarıyla ocaktan çıkmama eylemi başlattıklarını bildirdi.

Madenden çıkmayan işçiler eylemlerini sürdürüyor.

Kent merkezi ve Ereğli'de 6 Mayıs'ta, bünyesinde 5 pastane şubesi bulunan gıda ve dayanaklı tüketim mallarına yönelik hizmet veren şirket ile Kilimli ilçesindeki maden şirketine kayyum atanmasına karar verilmişti. Kömür işletmesinde çalışan işçiler, önceki dönemden maaş alacakları olduğu için eylem yapmış, daha sonra emniyet yetkililerince sorunlarını anlatmak üzere, maden şirketine atanan kayyumla bir araya getirilmişti.