Mağaza tasarımı farkında olunmasa bile tüketicinin karar mekanizmasını etkileyen en önemli faktördür. Bir mağazadan alışveriş yapmak için adımın atan kişinin anlık olarak gireceği atmosfer çok önemlidir. Her ürün grubunun ve satış stratejisinin kendisine göre farklı bir çizgisi olduğunu hesaba kattığımızda ise mağaza tasarımı gerçekten ön plana çıkmış oluyor. Rastlantısal bir dekorasyondan ziyade planlı bir biçimde müşterilere hitap eden bir dekoratif düzen her zaman daha pozitif bir sonuç doğuracaktır. İç mimarlık ofisi ise tam bu noktada devreye girerek sizin mağazanıza özel olan özgün tasarımlar yaratmaktadır. 

Mağaza tasarımında en önem verilen nokta düzen olmakla beraber bunu sağlayan bazı temel faktörlerden de söz etmek gerekiyor. Tüketicinin doğru yönlendirilmesi ve algısının satın almaya yönlendirilmesi bir dizi dekoratif incelikten geçiyor. Bazen doğru aydınlatma teknolojilerinin kullanmasıyla, bazen ise doğru vitrin tasarımıyla bunu yapabilmek mümkündür. Her halükarda mağazaların tasarımını standart bir kalıptan çıkmak yerine özel detaylara sahip olması gerektiğini vurgulamak gerek. 

Satılan ürün grubundan hedeflenmiş olan müşteri portföyüne kadar tüm detaylar en ince ayrıntılarına kadar hesaba katılmalıdır. Mağazanın konumu, ne kadar işlek olacağı, anlık müşteri potansiyeli, vitrinlerin hangi açıdan ışıklandırmaya maruz kalacağı gibi konular önceden planlanıp projelendirilmelidir. 

Çoğu zaman birbiriyle çok büyük benzerlikler taşıyan mağaza dekorasyonu görmeye alışığız. Hatta bunların büyük bir çoğunluğu farklı markaların ve zincirlerin farklı şubeleri bile olabiliyor. Oysa zincir mağazalarda bile iki farklı tasarımın birbiriyle aynı olması avantajdan ziyade dezavantaja dönüşebilir. Basit bir denklemle iki farklı lokasyonda bulunan mağazanın dışarıdan alacağı doğal ışık miktarı aynı olmayabilir. Bu noktada kullanılacak olan aydınlatma sistemleri farklı olmak zorundadır. Işıklandırma ürünlerin daha ön plana çıkmasını sağlayacağı gibi dışarıdan bakıldığında da gerçek anlamda dikkat çekici bir portre yaratabilir. 

Vitrin düzenleri ve mağazada satılan ürünlerin sergilenmesi ise göze hitap edecek olan en estetik dokunuştur. Sıradan şekilde gördüğümüz camekan vitrinler neredeyse her mağazada gördüğümüz standartlar arasındadır. Bunu daha dikkat çekici hale getirmek ve standardın dışına çıkarak tasarlamak ise mümkündür. 

İç mimarlık ofisi tarafından projelendirilmiş mağazalar kullanım alanı ne kadar farklı olursa olsun ferah bir görünüme sahiptir. Burada müşterilerin dolaşabileceği alanlar ve ürün sunumları birbiriyle paralel bir çizgide yer alır. Dikkat çekici bir atmosfer yaratabilmek adına ışık, dekor ve birçok farklı unsur kullanılabilir. Tüm bunlar ise şirketinizin yapısı, ürünlerinizin kalitesi, hedef kitleniz ve mağazanın konumuna göre şekillenebilecek detaylardır. 

İstanbul iç mimarlık ofisi olan; Wawa İç Mimarlık ile iletişime geçebilirsiniz.