KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde mahalle bakkalı Recep Urgancı (26) ATV aracına taktırdığı kar küreme aparatıyla komşularına hizmet veriyor.

Aşağıhatıpbağı Mahallesi Altıkulaç Caddesi'nde bakkalı bulunan Urgancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ATV'yi off-road için aldığını belirterek, komşularının isteği üzerine aracına hidrolik kar küreme kepçesi taktırdığını söyledi.

İnternette yabancı sitelerde gördüğü aparatı İnebolu Sanayi Sitesi'nde 300 liraya yaptırdığını aktaran Urgancı, "Geçtiğimiz ay off-road için bir ATV aldım. Kış ağır bastırınca farklı bir arayışa girdim. Bu araçlara kar küreme aparatı takıldığını duymuştum. İnternette videosunu izledikten sonra sanayi sitesinde hidrolik kepçe yaptırdım. Kepçenin tasarımını tamamen kendim hazırladım" dedi.

- Mahallenin yollarını açıyor

Yaptırdığı hidrolik kepçeyle kar küremeye başladığını anlatan Urgancı, "Mahalle sakinlerinin ricası üzerine kapı önlerini, otoparklardaki karları temizliyorum. Bunun için herhangi bir ücret talep etmiyorum. Mahalle halkına gönüllü olarak hizmet veriyorum" diye konuştu.

Urgancı, kış bitiminde kar küreme aparatını söküp off road'a devam edeceğini kaydetti.

Mahalle sakinleri ise Urgancı'nın hizmetinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.