Pendik’te bir mahallede bulunan çocuk parkının yanına baz istasyonu kurmak isteyen GPS operatörü görevlilerine mahalleli tepki gösterdi. Mahalle sakinleri ile görevliler arasında anlaşma sağlanmaya çalışılıyor.
Pendik Orhan Gazi Mahallesi’nde bir çocuk parkının yanına baz istasyonu kurmaya çalışan GPS operatörü görevlilerine mahalle sakinleri tepki gösterdi. Sabahın erken saatlerinden bu yana görevlilerin baz istasyonu kurmasına engel olmaya çalışan vatandaşlar, çocuklarının sağlığının tehlikeye gireceğini savunarak başlayacak olan çalışmaya engel olmaya çalıştı. Baz istasyonunun kurulmasını istemeyen vatandaşlar iş makinesinin önüne geçerek, çalışmalara engel olmaya çalıştı. Yanlarında çevik kuvvet ekibi ile mahalleye gelen görevliler ile mahalle sakinleri durumu çözmek için görüşmeye başladı.
Yaklaşık bir ay önce aynı yerde baz istasyonu yapılmaya çalışıldığını fakat karşı çıktıklarını kaydeden bir vatandaş, “Burada bir ay önce baz istasyonu yapılmaya çalıştı. Biz buna karşı çıktık. Beraberlerinde halkı korkutmak amacıyla çevik kuvvet ile geldiler. Halka verdiği psikolojik rahatsızlık yeter. Biz bunu istemiyoruz” dedi.
Bir başka vatandaş ise, “Çocuklarımızın parkının yanında kimse yemedi, içmedi sabahtan beri buradalar. Biz bunu istemiyoruz. Bu mahallede herkes hasta” diye konuştu.
Görevliler baz istasyonu kurmak için beklerken mahallelinin ise baz istasyonunun kurulmaması için bölgedeki nöbeti devam ediyor.
)İHA)