Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Hasan Ferit Gedik" davasında mahkemenin davanın başka bir yerde görülmesi talebine tepki gösterdi. Feyzioğlu, kararın insan hakkı ihlali olduğunu savunarak, “Davayı başka bir ile nakletmek, davayı kaçırmaktır” dedi.
Kartal Adliyesi’nde görülen "Hasan Ferit Gedik" davasında mahkeme, duruşma salonunun fiziki ve güvenlik şartları nedeniyle davanın başka bir yerde görülmesini talep etti. Duruşmanın 19 Kasım’a ertelenmesine tepki gösteren Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik ve kalabalık bir grup mahkeme heyetine tepki gösterdi.

“NAKLİ, İNSAN HAKKI İHLALİ OLARAK GÖRÜYORUZ”
Mahkemenin davayı başka bir ile nakletme talebine tepki gösteren Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Elverişli olmadığından duruşmayı erteledi. Adalet Bakanlığı’ndan da kamu güvenliği sebebiyle nakil istedi. Duruşmanın ertelenmesi doğru bir karar. Bu koca binada duruşmaya elverişli olmayan bir salonu hangi zihniyetle yapmadılar. Bu ayrı, bunların hesabının mutlaka verilmesi lazım. Fakat kamu güvenliği sebebiyle başka bir ile nakli insan hakkı ihlali olarak görüyoruz. Buradaki ister mağdur olsun, ister sanık avukatları olsun başka bir ile gitme eziyetine hiçbir şekilde maruz bırakılmamalıdır” dedi.

“DAVAYI BAŞKA BİR İLE NAKLETMEK, DAVAYI KAÇIRMAKTIR”
Davanın naklinin ailelere ve avukatlara eziyet olduğunu savunan Feyzioğlu, “Herhalde Kartal Adliyesi’nin yargılama sınırları içerisinde madem bu binada yapamıyoruz, uygun elverişli bir düğün salonu bulunabilir. Eğer devlet bunu sağlayamıyorsa, biz Barolar Birliği olarak bir salon tutmaya da hazırız. Helal hoş olsun. Yeter ki yargılama yapılabilsin. Devletin buna gücü yoksa biz avukatların gücü buna yeter. Davayı başka bir ile nakletmek, davayı kaçırmaktır. Davayı kaçıramazlar. Biz hangi ile nakledilirse hep birlikte gideriz. Orada savunmamızı yaparız ama ailelere ve avukatlara eziyettir” diye konuştu.

“DAVAMIZ HALA BAŞLAMADI”
Kendisine destek verenlere teşekkür eden anne Nuray Gedik ise yaptığı açıklamada, duruşmanın ertelenmesine tepki gösterdi
Gedik, “Bu gün 3’üncü duruşmamız oldu. Hala davamız başlamadı, hala katillerimiz yargılanmıyor. Bunlar istedikleri davayı başka ile sevketmeye çalışıyorlar. Dosyayı bizden kaçırarak, kendi aralarında sessiz sedasız bu mahkemeyi yapmayı düşünüyorlar. Ama biz oğlumuzun yanındayız. Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Bizi yıldıramayacaklar. Halkın desteğiyle ayakta kalacağız” dedi.
Anne Gedik, Kartal Meydanı’na oturma eylemi yapacaklarını söyledi.

GRUP, KARTAL MEYDANI’NDA OTURMA EYLEMİ YAPTI
Basın açıklamasının ardından Nuray Gedik ve beraberindeki grup, ellerinde “Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür” yazılı pankartlar taşıyarak, çeşitli sloganlar attı. Kartal Meydanı’na yürümek isteyen grup, polis ekipleriyle zaman zaman gerginlik yaşadı. Polisin ikazlarına uyan grup, yolu işgal etmeden yol kenarından yürüyerek Kartal Meydanı’na gitti.
Nuray Gedik ve kendisine destek veren grup, Kartal Meydanı’nda gelerek oturma eylemi yaptı. Anne Nuray Gedik, “Katilleri yargılanana kadar burada bir kişi de olsa 19 Kasım’a kadar oturma eylemi yapılacak.
(İHA)