Bolu’da şüpheli paketin hemen yanında bulunan otomobilini almak için demir kapının üzerinden atlayarak otomobiline koşan kadını polis güçlükle uzaklaştırdı. 9 bin TL’ye aldığı arabasını almak isteyen kadın yaka paça olay yerinden uzaklaştırıldı.
Olay, Tabaklar Mahallesi Kıraç Sokak üzerinde meydana geldi. Sokaktaki kaldırımda şüpheli paket olduğu yönünde ihbar alan polis ekipleri Kıraç Sokak’a geldi. Çok sayıda polis ekibi olay yerine sevk edilirken, geniş güvenlik önlemi alındı. Yüksek gerilim hattının geçtiği beton direğin altına konulan şüpheli bavul nedeniyle SEDAŞ ekipleri sokağın elektriğini kesti. Bomba imha ekibi, şüpheli bavula fünye yerleştirdikten sonra bavulun hemen yanında bulunan arabanın sahibi özel bir hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan Meryem K. bir anda tellerden atlayarak arabasına koşmaya başladı. Kadını görünce koşmaya başlayan iki polis, Meryem K.’yi aracına yaklaştığı anda yaka paça olay yerinden uzaklaştırdı. Çaresiz kadın, “Ben o arabaya 9 bin TL para verdim. Siz ne yapıyorsunuz” diyerek bağırdı.
Çevrede güvenlik önlemleri alındıktan sonra bomba imha uzmanı fünyeyle valizi patlattı. Valizin içerisinden çöp çıktı. Otomobilini kurtarmak için şüpheli paketin yanına doğru koşan kadın ise gözaltına alınarak karakola götürüldü.
(İHA)