KARABÜK (AA) - Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından Karabük'te "Mali Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi. 

Karabük Üniversitesi Fen Fakültesi'ndeki toplantıda konuşan BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, kuruldukları günden bugüne kadar 7 farklı mali destek programı ile KOBİ'lere, sosyal kalkınma projelerine ve küçük ölçekli altyapı projelerine toplamda 53 milyon lira kaynak aktardıklarını söyledi.

Aktarılan mali destekle 207 projenin hayata geçmesini sağladıklarını belirten Tezel, şöyle konuştu:

 "Bu projelerle bölgede bin 244 kişi istihdam edildi. Bölge toplamında 85,3 milyon değerinde yatırım yapılması sağlandı. 27 Ocak itibari ile 2015 yılı proje teklif çağrısı kapsamında 'KOBİ Mali Destek Programı' ve 'Yöresel Değerler Mali Destek Programı' ilanlarına çıktık. Zonguldak, Bartın ve Karabük'te turizm ve imalata dayalı sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ'lerin üretim, hizmet ve pazarlama, kalite ve kapasitelerini geliştirmeleri için desteklerimize devam edeceğiz. Bölgemize kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar içinde Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında değerlendirilecektir. Hedeflerin gerçekleştirilmesi için çalışacağız."

Toplantıya Karabük Vali Yardımcısı Yunus Kalaycı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, özel sektör ve kamu temsilcileri katıldı.