Oynanın maçta Galatasaray takımından Lemina, Radamel Falcao ve Marcelo Saracchi gibi isimler oynanan maçta yer alamazken takım maç sonunda 4-1 skor elde etti. Oynanan maçta Monaco’dan transfer edilmiş olan Henry Onyekuru’nun maçta gösterdiği asist performansı dikkat çekti. Bu performansta Henry Onyekuru’nun maçın sonuna doğru Fatih Terim’in isteğiyle maça dahil olması etkili oldu.

Futbolculardan Açıklamalar

Galatasaray ve Kayseri maçı geçtiğimiz gün Türk Telekom Stadında oynanmış ve maç Galatasaray’ın galibiyet kazanmasıyla sonuçlanmıştı. Maçın sonunda 3 puan kazanarak şampiyonluk yarışına devam eden Galatasaray’ın futbolcularından oynanan maçla ilgili açıklamalar geldi. 

Maç sonrası açıklama yapan Galatasaraylı futbolcular arasında Henry Onyekuru, Mariano, Feghouli ve Ryan Donk gibi isimler yer aldı. Geçirmiş olduğu hastalık sonrası oynanan maça 82.dakikada Ömer Bayram yerine katılan Monaco transferli Henry Onyekuru açıklamasına Galatasaray’ı maçta yalnız bırakmayan Galatasaray taraftarlarına teşekkür etti. 

Henry Onyekuru taraftarlara teşekküründen sonra rahatsızlık sonrasında çıktığı ilk maçında asist yapmaktan dolayı mutlu olduğunu anlatırken takım adına başarılarının devam edeceğini de belirtti. Henry Onyekuru Fatih Terim tarafından Monaco’dan ara transfer zamanında kiralanmıştı. 

Sonrasındaysa Onyekuru maçın 82. dakikası oynanırken Fatih Terim’in kararıyla katılmıştı ve katıldıktan kısa bir süre sonra da Feghouli’nin golüne asist yapmıştı. Böylelikle de Fatih Terim’in onu maça almakla doğru bir hamle yaptığı anlaşılmıştı. Maç sonrasında oynadıkları maçla ilgili açıklama yapan isimlerden birisi de takımın yıldızlarından Mariano oldu. Mariano yaptığı açıklamasında maçta kendisinin gösterdiği performanstan memnun olduğunu dile getirirken aynı zamanda bahis siteleri maçtaki performansı içinde memnuniyet duyduğunu belirtti. 

Maçta yer alan tüm arkadaşlarının kendi adlarına başarılı çalışmalar yaptığını ve bunun sonucunda da takımın başarılı olduğunu anlattı. Mariano ayrıca açıklamasında kendi başarısından daha fazla takımının 3 puan kazanarak şampiyonluk için büyük bir avantaj elde etmesinden mutluluk duyduğunu belirtti. Mariano takım olarak hedeflerinin şampiyonluk olduğunu anlatırken takımca bu amaçla her maçı kazanmak için uğraştıklarını anlattı. 

Brezilyalı futbolcu iki sezondur takım olarak başarılı olduklarını anlatırken içinde bulundukları sezonda da başarılı olacaklarına inandığını belirtti. Maçla ilgili sonraki açıklama ise maçın 5 ve 90+4 dakikasında gol atmış olan Cezayirli futbolcu Feghouli oldu. 

22 yaşındaki Cezayirli yıldız oyuncu Feghouli açıklamasında kendi adına ve takımı adına çok mutlu olduğunu anlattı. Maçta rahatsızlıkları dolayısıyla önceki maçlarda yer almayan başarılı oyuncular Henry ve Mariaonu’yu gördüklerini söylerken başka sakatlıklar olmasını istemediğini belirtti. Takım olarak gösterdikleri başarılı performanslar sayesinde maçlardan iyi sonuçlar aldıklarını ve bunun devam etmesi istediğini anlattı. 

Feghouli takımın performansının yanı sıra kendi başarısı adına da mutlu olduğunu ifade ederken maçta atmış olduğu iki başarılı golü eşi ve çocuklarına armağan ettiğini açıkladı. Feghouli maç sonrasında yaptığı açıklama geçirdiği sakatlık sonrasında geri dönen Emre Akbaba hakkında yaptığı değerlendirmeyle devam etti. 

Emre Akbaba’nın oynadıkları maçta onlara çok fazla katkı sağladığını belirtirken aynı zamanda futbolcunun maçta istekli olmasına dikkat çekti. Yıldız oyuncu başarılı bir maç geçirdikleri ve mutlu olduğunu anlattığı açıklamasını sona erdirirken takım olarak biraz dinlenip kupayı kazanmak amacıyla çalışmalara başlamaları gerektiğini söyledi. Maçtan sonra başka bir açıklamada maçın 21. dakikasında gol atarak başarı elde eden Ryan Donk’tan geldi. Ryan Donk maç sırasında kendisine 

Ömer Bayram’dan gelen pası değerlendirdiğini ve pası gole çevirdiğini anlattı. Ryan Donk başarılı olabilmek ve gelişme göstermek için forvetlerin performanslarını takip ettiğini belirtirken kale için kendisine sıra gelmeyeceğini bu alanda başarılı kalecileri olduğunu anlattı. Bu sebeple de takımı için defans, forvet ve orta saha için başarılı olmak adına gayret gösterdiğini ve iyi ilerleme kaydettiğini düşündüğünü belirtti.

Spor Yorumcularından Maça Dair Yorumlar

Galatasaray’ın kendi stadında oynadığı Kayserispor maçını 4-1 galibiyetle kazanması sonucunda ünlü spor yorumcularından maçla ilgili yorumlar da geldi. Fotomaç Gazetesi’nden Zeki Uzundurukan oynanan maçla ilgili yorumunda Galatasaray’ın Kayserispor’la yapacağı maça motivasyonlu çıktığını düşündüğünü bildirdi. 

Zeki Uzundurukan cimbomun oyuncularında eksikler olmasına rağmen takımın oynanan maçta başarılı olduğunu belirtti. Ayrıca Zeki Uzundurukan yorumunda Kayserispor’un Galatasaray karşısında başarılı bir performansı sergileyemediğini bu sebeple maçın tek taraflı olduğunu belirtti. 

Durukan maçın Galatasaray’ın arka arkaya attığı gollerin maçı hareketlendirdiğini belirtti. Bunlar dışında Galatasaray taraftarının da takımının arkasında durduğu ve takımın şampiyon olacağına inandıklarını gösterdiğini belirtti. 

Maçla ilgili başka bir yorumda yine Fotomaç yazarı Levent Tüzemen’den geldi. Levent Tüzemen maç sonrasında yaptığı yorumunda Cezayirli olan Feghouli’nin maçta sahanın en çalışkan ismi olduğunu ve maçı attığı gollerle taçlandırdığını belirtti. Ayrıca Tüzemen oynanan maçta yer alamayan Saracchi'nin yerine maçta bulunan Limnes’in hatasız oynadığına ve oyunda Ömer Bayram’a destek verdiğine dikkat çekti. 

Bunlar dışında Levent Tüzemen yaptığı yorumda Feghouli ve Limnes dışında maçta yer alan Emre Akbaba, Ömer Bayram ve Mariano gibi isimlerin performanslarının dikkat çekici olduğunu ifade etti. Tüm bu başarılı performanslarında takımın maçı kazanmasını sağladığı belirtti. Ayrıca maçta yer alan Marcao’nun da ceza almamak adına dikkatli davrandığını ifade etti.