ÇORUM (AA) - Çorum'un Kargı ilçesinde mantar toplamak için evinden ayrılan ve 6 gündür kendisinden haber alınamayan 83 yaşındaki kişinin bulunması için kokuya duyarlı iz sürme köpekleri ve termal kameralarla arama çalışması yapılıyor.  

İlçeye bağlı Demirören köyünde, zihinsel engelli iki çocuğuyla yaşayan Necmettin Çiçek'in (83), geçen perşembe günü mantar toplamak için gittiği dağlık araziden dönmemesi üzerine yakınlarınca aynı günün akşam saatlerinde bölgede arama yapıldı.

Aramalardan bir sonuç alamayan Çiçek'in yakınları, durumu İlçe Jandarma Komutanlığı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne (AFAD) bildirdi. Bunun üzerine köye gelen 30 kişilik uzman ekibin arama faaliyetlerine köy halkının da destek verdiği öğrenildi. 

İl AFAD Müdürü Elvan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çiçek'in bulunması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, henüz bir sonuca ulaşamadıklarını söyledi.

Jandarma ekipleriyle koordineli şekilde çalıştıklarını ifade eden Kaya, "Jandarma ekipleri iz ve kokuya duyarlı köpeklerle, biz de termal kamera yardımıyla arama yapıyoruz. Bölgede yaklaşık 30 kişilik ekip var. Arama çalışmalarına vatandaşlar da destek veriyor" diye konuştu.

Çiçek'in yeğeni Harun Çiçek de amcasından 6 gündür haber alamadıklarını dile getirerek, arama çalışmalarından gelecek mutlu bir haber beklediklerini belirtti.

Amcasının 83 yaşında olduğuna ve herhangi bir rahatsızlığı bulunmadığına dikkati çeken Çiçek, "Amcam köyde yaşayan ve evdeki iki zihinsel engelli çocuğuna bakan, kendi halinde bir insan. Geçtiğimiz perşembe günü mantar toplamak için evinden ayrılmış. Bir daha geri dönmeyince önce biz aradık, sonra da ekiplere haber verdik" dedi.

Amcasının nüfus cüzdanının üzerinde bulunmadığına vurgu yapan Çiçek, "Üzerinde herhangi bir kimlik yok. Belki çevre köylerde birisi evine almıştır. Bulan veya görenlerin bize haber vermesini bekliyoruz. Hastane ve emniyet gibi yerlere de sorduk ama herhangi bir sonuca ulaşamadık. Mantar toplamak için gittiği arazi dağlık bir bölge. Hava da yağışlı. Ekiplere yardımcı olmak için köyümüzden ve çevre köylerden de 25-30 kişilik bir grup arama çalışmalarına destek veriyor ama bir sonuca ulaşamadık" ifadelerini kullandı.