DÜZCE (AA) - Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından hazırlanan 11. Kalkınma Planı'nın bilgilendirme toplantısı Düzce'de yapıldı.

Kentteki bir otelde, 2019-2023 yıllarını kapsayacak 11. Kalkınma Planı çerçevesinde, "Ülkemizin Gelecek 5 Yılını Birlikte Planlayalım' sloganı ile düzenlenen toplantıya, ildeki genç, kadın ve iş adamları derneklerinin temsilcileri katıldı.

Programda, ildeki gençlik ve kadın dernekleri ile bazı iş adamlarının, "Öncelikler ve Stratejiler" başlıkları altında belirlediği 17 ayrı konudan seçilen 5 özel başlıkda münazara yapıldı.

MARKA Düzce Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İbrahim Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10. Kalkınma Planı'nın 2018 sonu itibariyle biteceğini ve yeni kalkınma planı için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Ülkenin geleceği için birçok kesime ulaşarak birlikte planlama yapmak istediklerini aktaran Pehlivan, şöyle konuştu:

"2019-2023 yıllarını kapsayan bir kalkınma planı için çalıştay düzenledik. 3 kapsamlı olan bu çalıştayda, ilin fikir önderlerini bir araya getirdik. Yüksek katılımlı bir organizasyon oldu. Sonrasında ise kadın ve gençlerimiz temsil edileceği bir toplantı düzenledik. Bu toplantılarla 11. Kalkınma Planı için çalışmalar tamamlanmış olacak."

Çalıştayın, katılımcıların gelecekte söz sahibi olması için her bireye söz hakkı verildiğini ifade eden Pehlivan, "Burada önceden belirlenen başlıklar var. Katılımcılar, bu başlıklar arasında kendi önceliklerini oylama ile seçiyor. Bu seçilen 5 başlık üzerinde alt tedbirler oluşturuldu, başlıkların geliştirilmesi açısından hangi tedbirlerini alınması konusunda çalışma yapıldı. Bunlar 11. Kalkınma Planı'na yansıyacak."

Pehlivan, çalıştaya katılanların belirlediği 5 başlık üzerinden çalışmaların devam edeceğini de ifade ederek, "Fikir önderlerinin oylamalarıyla çıkan sonuç, 'Türkiye hangi yöne ilerlemeli?' konusunda somut adım oluyor." diye konuştu.