BOLU (AA) - Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) 2016 yılı mali destek programı kapsamında destek verdiği ve aralarında Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Nükleer Radyasyon Dedektörleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (NÜRDAM) "Yerli Aktif Radyasyon Sensörlerinin Üretimi, Geliştirilmesi ve Karakterizasyon Test Merkezinin Güçlendirilmesi" projesinin de olduğu 3 projenin imza töreni gerçekleştirildi.

Bolu Valiliği Abant toplantı salonunda düzenlenen törene, Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, NÜRDAM Müdürü Prof. Dr. Ercan Yılmaz ile il müdürleri, Seben ilçesi protokolü ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Törende, MARKA’nın Üretim Altyapılarının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Programı kapsamında destek almaya hak kazanan NÜRDAM projesi, Vali Baruş, Rektör Prof. Dr. Coşkun ve MARKA Genel Sekreteri Ayhan tarafından imzalandı.

Tören kapsamında ayrıca, Seben Belediyesi’nin "Seben’in Tarihi Kaya Evleri Turizme Kazandırılıyor" projesi ile Mudurnu Ormanpınar Gelinözü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi "Teknik Altyapının ve Süt Kalitesinin Geliştirilmesi" projesine imzalar atıldı.

Vali Baruş, yaptığı konuşmada, NÜRDAM projesinin desteklenerek hem üniversitemizin araştırma kapasitesinin geliştirilmesinden hem de ülkemize ve ilimize somut faydalar sağlayacak bir projenin gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti:

"Üniversitemizde çok değerli hocalarımızın çalışmalarıyla aktif radyasyon sensörleri geliştirildi. Bu sensörlerin, test merkezinin güçlendirilmesi için hazırlamış oldukları proje, yine bu proje kapsamında üretilen sensörlerin pratikte kurumlarımız tarafından kullanılmasında çok ciddi katkı sağlayacak. Aynı zamanda bir Ar-Ge projesi. İlimizin bu tür yenilikçi yatırımlarla, Ar-Ge çalışmalarıyla da duyulmasını istiyoruz."