SAMSUN (AA) - Tüm Engelliler Konfederasyonu'nun 3 yıl önce başlattığı "Mavi Kapak Kampanyası" sayesinde engellilere 5 bin 250 tekerlekli sandalye ve 239 akülü araç dağıtıldı.

Tüm Engelliler Konfederasyonu Başkanı Nedim Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce mavi kapak kampanyasını başlattıklarında bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmediklerini söyledi.

Türkiye'deki 10 bin engelliye tekerlekli sandalye dağıtmayı hedeflediklerini belirten Kılıç, "Vatandaşımızın 'atık' deyip geçtiği mavi kapaklar, Türkiye engellilerin umudu oldu. 3 yılda 5 bin 250 tekerlekli sandalye ve 230 akülü araç engellilere dağıttık. 7'den 77'ye Türkiye'nin her tarafından bize mavi kapak yağıyor" diye konuştu.

Kılıç, Azerbaycan, Afganistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden bile mavi kapak gönderildiğini anlatarak, vatandaşların işin ciddi olduğunu anlamasıyla kampanyaya yoğun destek verdiğini kaydetti.

- "Bu kampanyayı asla bitirmeyeceğiz"

Her 250 kilogram mavi kapakla 1 tekerlekli sandalye alındığına vurgu yapan Kılıç, mavi kapaklar sayesinde insanların geri dönüşüme de duyarlı hale geldiğini söyledi.

Kılıç, daha önce birçok atığın çöp diye atıldığına dikkati çekerek, "Şimdi vatandaşımız atıklarını atarken düşünüyor. Sadece mavi kapak değil, plastik tüm atıklar, eski kitaplar ve atık yağlar bize gönderiliyor. Bunların hepsini biz değerlendiriyoruz. Bu kampanyayı asla bitirmeyeceğiz. Hem bu sayede çevre kirliliği oluşturan atıklardan kurtuluyoruz hem de engellilerimize tekerlekli sandalye dağıtıyoruz" ifadesini kullandı.

- Engellilerin çalışacağı katı atık tesisi

Engellilerin istihdama kazandırılması için de proje hazırladıklarını vurgulayan Kılıç, çalıştıkları projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na  sunacaklarını anlattı.

Kılıç, gelen atıkları değerlendirmek için engellilerin çalışacağı katı atık tesisi kurmak istediklerini belirterek, burada yaklaşık 30 engelliye iş imkanı sunacaklarını kaydetti.