SAMSUN (AA) - Samsun Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Samsun’un Evliya Çelebileri" ve "Samsun Yıldızlarını Ödüllendiriyor" projeleri kapsamında protokol imzalandı.

Samsun Öğretmenevi'nde yapılan törende "Samsun’un Evliya Çelebileri" ve "Samsun Yıldızlarını Ödüllendiriyor" projeleri kapsamında Samsun Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Güven Özyurt ve İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin'in arasında protokol imzaladı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Girgin, "Samsun’un Evliya Çelebileri" Projesi kapsamında coğrafya ve sosyal bilgiler öğretmenlerine Samsun'un doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerinin gezdirileceğini söyledi.

Amaçlarının eğitim kalitesini artırmak olduğunu belirten Girgin, "Samsun'un güzelliklerini öğretmenlere gezdirerek bu derslerde gezi, gözlem yöntemini yaygınlaştıracak böylece kalıcı öğrenmeyi gerçekleştirmek istiyoruz. Ayrıca doğa ve tarih sevgisini geliştirerek ortak mirasın korunmasına katkı sağlayacağız. Yine Gençlik Merkezlerini tanıtıp bu merkezlere üye öğretmen ve öğrenci sayısını artırmak istiyoruz" dedi.

Protokol kapsamında 17 ilçede görev yapan sosyal bilgiler ve coğrafya öğretmenleri kendi bölgeleri dışında gezi ve gözlem etkinliğine katılacaklar. "Samsun Yıldızlarını Ödüllendiriyor" Projesi kapsamında ise 2014 yılı TEOG Sınavında derece yapan Terme ilçesi Fatih Ortaokulu, İlkadım ilçesi Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu ve Bafra ilçesi Cumhuriyet Ortaokulu’nda öğretmen ve öğrencilerden oluşan 45 kişi Bursa ve Çanakkale gezisine gönderilecek.