SAMSUN (AA) - Havza'da düzenlenen hizmet içi eğitimde, Mesleki Eğitim Beceri Testi (MEBET) eğitimi alan öğretmenlere sertifikaları verildi.

Sincan Erkunt Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Aydın Türkoğlu ve Müdür Yardımcısı Gürler Soylu tarafından verilen eğitime katılan 24 öğretmen, belgelerini Kaymakam Metin Yılmaz'dan aldı.

Yılmaz, eğitimde yönlendirmenin önemine değinerek, "Kimi insan sayısalda, kimi insan sözelde, kimi ise mekanikte iyidir. Bunun erken yaşta belirlenmesi ve ona göre mesleki yönlendirme yapılması çok önemli. Bu şekilde hem eğitim hem de mesleki anlamda kalite artacaktır. İnşallah bu uygulama ile ilçemizde olumlu sonuçlar alacağız." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam da eğitim alan öğretmenlerin ilk olarak bu yıl sonuna kadar ilçede 8. sınıfta eğitim gören 600 öğrenciye uygulama yapacağını belirterek, "Bu uygulama Samsun'da ilk olacak. İlçemizde alınacak sonuçlar İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından merakla beklenmekte. Eğer Havza’da başarılı olursak uygulama il genelinde yapılacak." ifadelerini kullandı.