AK Parti grup başkanvekilleri ve 185 milletvekilinin imzası ile verilen önerge gereğince olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu, toplumun her kesimini ilgilendiren ve kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen tasarıyı ele alacak.
TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı başkanlığında toplanan Genel Kurul’un açılışında TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in olağanüstü çağrısı okundu. Olağanüstü çağrı gündeminde cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasını içeren, taşeron işçiye, madenciye önemli haklar getiren Torba Yasa Tasarısı bulunuyor. Bugüne kadar 126 maddesi kabul edilen tasarının kalan 21 maddesinin tamamlanması planlanıyor. Ayrıca 3 tasarı ve 1 kanun teklifi de Genel Kurul’da ele alınacak.
Gündemin okunmasından sonra İstanbul’da yaşanan asansör kazasına değinen Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, “İstanbul’da bir inşaatta hayatını kaybeden 10 işçimize bir daha bu tür kazaların yaşanmaması temennisi ile Allah’tan rahmet diliyoruz, ailelerine sabır diliyoruz” diyerek kaza ile ilgili grup başkanvekillerine söz verdi.
(İHA)