SİNOP (AA) - CHP Gerze İlçe Teşkilat üyeleri, "Medeni Kanun'a sahip çıkıyoruz" adı altında imza kampanyası başlattı.

CHP İlçe Başkanı İlknur Kara, kadın ve erkek eşitsizliğine dikkat çekmek için imza kampanyası başlattıklarını, kentteki tüm ilçelerde aynı anda başlatılan kampanyada hedeflerinin 1 milyon imza toplamak olduğunu belirtti.

"AK Parti'nin kadını eve mahkum eden politikalarından rahatsızız" diyen Kara, konuşmasında şunları dile getirdi:

"Biz yasa ile gelen haklarımızı kaybetmemek ve eşitlik ilkesine sahip çıkmak için Medeni Kanun'a sahip çıkıyoruz. 17 Şubat 1926’da kabul edilen ve devrim yasalarından olan Medeni Kanunla kadınlar eşit yurttaş haklarına sahip olmuşlardır. Son yıllarda kadını ve Medeni Kanun'u yok sayan anlayışın devletin her kademesinde dile getirilmesine karşı eşitlik mücadelemize devam edeceğiz. Bu gidişe dur demek için 1 milyon imza hedefiyle kadın erkek eşitliğinin bir demokrasi meselesi olduğunu gösteren bir mücadeleye başladık."

AK Parti'nin kadın seçmenlerden artık destek alamadığını savunan Kara, şöyle devam etti:

"Son dönemlerde genel seçimlere yönelik yapılan anketlerde AK Parti'nin kaybettiği yüzde 60 oyun kadın seçmenlerden olduğunu görüyoruz. 'Kadının en kutsal mesleği anneliktir, 6 yaşındaki kızla evlenebilirsiniz, hamile kadın sokakta gezmesin, kahkaha atan kadın ahlaksızdır' gibi söylemlerden sadece biz sosyal demokratlar değil, AK Parti’nin kendi seçmeni de rahatsız. Ülkemizde kadınların iş gücüne katılım oranı 1955 yılında yüzde 72 iken bu oran bugün yüzde 26’lara kadar geriledi ve kadın istihdamında Türkiye 189 ülke arasında 179’uncu sıraya geriledi."

CHP’li kadınlar açıklamadan sonra kampanya için imza atarak tüm kadınlardan destek istedi.