Proje koordinatörü aynı zamanda Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdam Artırma Derneği Başkanı Bahar Kastan ile birlikte Ahmet Külekçi ve Gülcan Kumaş’ın katıldığı seminerlerde öğretmen ve öğrencilere projenin hedefleri, amacı ve sürdürebilirliği noktasında bilgi paylaşımı yapıldı.
Proje ile birlikte Trabzon-Muğla ve Mardin’de atölyeler açıldığını ve kadınların el emeklerinin sergilenmesi ve pazarlanması noktasında çalışmalar yaptıklarını belirten Bahar Kastan “Biz istiyoruz ki kadınlarımız hayatın her alanında somut adımlar atabilsin ve geri dönüşler olsun. Bunu yaparken de farklı kültürleri buluşturarak kardeşliğimizi pekiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Proje 81 ile yayılacak..
Kardeş şehirler proje koordinatörü aynı zamanda Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Trabzon Temsilcisi Ahmet Külekçi de, ‘Medeniyetler Buluşması’ projenin gençlerin kendilerini tanıtma, hayatı anlama, istihdam yaratma, dayanışma ve kaynaşma noktasında önemli bir misyonu olduğunu belirterek 81 ilde projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Mi uğla’dan Mardin’e, Mardin’den Trabzon’a Medeniyetler Buluşması ve Gönül memuru Kenan Kumaş’ın eşi Gülcan Kumaş’ta şehit ailelerine her ne kadar devlet her türlü desteği verse de şehit ailelerinin de bu projeye dahil olarak kendileKöprüleri Projesinin içinde aktif görev almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten şehit polis rine ve geleceklerine katkı sunacaklarını ifade etti.