TRABZON (AA) - Of Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğünde, "Mehmet Akif ve Gençlik" konulu anma programı düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 80. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa, Of Kaymakamı Eyüp Fırati, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Bedir, Okul Müdürü Sedat Gül, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Safi'nin konuşmacı olarak katıldığı programda, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Belediye Başkanı Sarıalioğlu tarafından verildi.

Yarışmada birinci olan Ayyüce Engeloğlu, dereceye girmesi nedeniyle verilecek ödülün Halep'teki çocuklara gönderilmesini isteyerek, "Biz de büyük şairimizin hayatı ile ilgili açılan yarışmada kazandığımız ödüllerin, Halep'te kış soğuğunda evlerinden olan, mağdur olan çocuklara gönderilmesini istiyoruz. Mehmet Akif Ersoy ve tüm şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz." diye konuştu

Prof. Dr. Safi ise "Mehmet Akif ve Gençlik" konulu konuşmasında, Ersoy'un eğitim hayatına değinerek, "Mehmet Akif sadece şair olarak değil, aynı zamanda bir mütefekkir, bir İslam alimi, bir profesör, bir düşünür, bir aydın olarak değerlendirilmelidir. Akif'in şiirleri o dönemde yazılmasına rağmen, günümüz için de fikirler vermekte, yol gösterici olmaktadır." dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere ve katılımcılara plaket ve çeşitli hediyeler verildi.