TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Akçaabat ilçesindeki tarihi Ortamahalle'de bulunan Mehmet Efendi Konağının açılışını yaptı.

Akçaabat Belediyesince restore edilerek özel işletmeye kiraya verilen Mehmet Efendi Konağının açılışında konuşan Trabzon Valisi Öz, Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'un da son dönemde değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu söyledi.

Turizm konusunda önemli değişimler yaşandığını dile getiren Vali Öz, "Bu anlamda Akçaabat ve Ortamahalle çok kıymetli bir değer. Trabzon'da mekan ve zaman olarak çeşitliliğe ihtiyacımız var. Bu konuda önemli altyapı yatırımlarımız var. Yerel yönetimlerimizin bu anlamda projeleri var, ancak en önemlisi özel sektörün bu konuları sahiplenmesi. Burada bunun güzel bir örneğini görüyoruz. Belediyemiz, bu binaları restore etti ve özel işletmecilerimize verdi" diye konuştu.

Trabzon'da ev pansiyonculuğuna ciddi bir ihtiyaç olduğunu da belirten Öz, "Trabzon'da, yaklaşık 12 ile 13 bini bulan yatak kapasitemiz var. Bu sayı Trabzon'u taşımıyor. Yerel turizmciler ve tur operatörleri, konaklama yeri bulmakta güçlük çekiyor. Mevcut işletmelerin kalitesini artırırken, diğer taraftan ev pansiyonculuğu konusunda da çalışma yapmamamız gerekiyor." dedi.

Vali Öz, bölgede yapılacak turizm yatırımlarında kötü yapılaşmaya izin verilememesi gerektiğini kaydetti.

Öz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kültür varlıklarımızı korumalıyız. Bu güzelim Ortamahalle'de ve etrafında çirkin yapılaşmaya kötü apartman yapılaşmalarına izin vermemeliyiz. Bu silueti kapatmamalıyız. Hem yerel yönetim olarak, hem vatandaş olarak bu kötülüğü bu memlekete yapmamalıyız. Bu nedenle ortak çalışmalı ve bu değeri korumalıyız. Ortamahalle, bu gün Safranbolu gibi ortak özelliklere sahip bir çok yerden daha üstün özelliklere sahip. Deniz manzarasıyla, güzelliğiyle, yeşili ve kokusuyla farklı bir bölge. Burayı gözümüz gibi korumalıyız."

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise, belediye olarak öncelikle hedeflerinin turizm olduğunu, yatırımları ve projeleri bu doğrultuda yaptıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından tarihi konağın açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.