GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, Valilik ve Pestil-Köme Üreticileri Birliğince Afrin'deki askerlere, Malazgirt Zaferi'nin tarihini simgeleyen 1071 kilogram pestil ve köme gönderildi.

Valilik önünde düzenlenen törende, ilde faaliyet gösteren pestil-köme üreticilerince hazırlanan 1071 kilogram pestil ve köme ile üreticilerin duygularını yazdığı mektuplar, paketlenerek Afrin'deki askerlere teslim edilmek üzere kargoya verildi.

Törende konuşan Vali Okay Memiş, Afrin operasyonuna duyarlılık gösteren Gümüşhanelilere teşekkür etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bütün unsurlarıyla Misak-ı Milli sınırları dışında yuvalanmaya çalışan ve ülkeye büyük tehdit oluşturan Suriye'nin kuzeyindeki terör odaklarına karşı operasyon yürüttüğüne işaret eden Memiş, "Bugün 'Dünya 5'ten büyüktür' diyen, mazlum toplumların umudu olan Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu operasyonlar yürütülüyor. Allah kahraman askerlerimizi korusun ve muzaffer eylesin." dedi.

Vali Memiş, askerlere 1071 kilogram pestil ve köme gönderdiklerini belirterek, "Karınca kararınca onlara enerji vermek için, onların her daim yanında olduğumuzun göstergesi olarak böyle bir organizasyonda bulunduk. Allah askerimizi orada muzaffer kılsın. Operasyonda şehit olan askerlerimizin mekanları cennet olsun." ifadesini kullandı.

- "Afrin'deki operasyonda kullanılan savunma araçlarının yüzde 75'i yerlidir"

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül de üreticilerin gösterdiği duyarlılıktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gönderilen pestil ve kömenin 1071 kilogram olmasının da Anadolu'nun kapılarının Türklere açıldığı Malazgirt Zaferi'ni çağrıştırdığına dikkati çeken Akgül, şunları söyledi:

"Türkiye'yi ameliyat masasına yatırmaya çalışan güçlere karşı milli birlik ve beraberliğimizi koruyarak vatan topraklarını her noktada terör unsurlarına karşı korumaya muktedir olduğumuzu gösteriyoruz. Bu operasyon sanayi ve savunma anlamında da gelmiş olduğumuz noktanın çok anlamlı bir ifadesidir. Bugün Afrin'deki operasyonda kullanılan savunma araçlarının yüzde 75'i yerlidir. Bu bizim en büyük başarımızdır."

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise vatan evlatlarının muzaffer olması için tüm Türkiye'nin dua ettiğini ve her daim Mehmetçik'in yanında olacaklarını vurgulayarak, şehitlere rahmet diledi.

- "Bayrağımızın gölgesi askerimizin üstünden eksik olmasın"

Gümüşhane Pestil ve Köme Üreticileri Birliği Başkanı Baki Kara ise Afrin'de yürütülen operasyonun önemine işaret ederek, kısa sürede üreticilerle organize olarak bir günde 1071 kilogram pestil köme hazırladıklarını kaydetti.

Amaçlarının Mehmetçiğe moral ve motivasyon açısından destek olmak olduğunu dile getiren Kara, "Dualarımızla onların yanında olacağımızı bilmelerini istedik. Operasyonun sağ salim sonuçlanması ve huzurla evlerine dönmelerini diliyoruz. Bayrağımızın gölgesi askerimizin üstünden eksik olmasın." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından Türk askerinin muzaffer olması için dua edildi.

Duanın ardından protokol üyeleri ve üreticiler, hazırlanan pestil ve köme kolilerini araçlara taşıdı.

Törene, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş ve üreticiler de katıldı.