TOKAT (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 7 Haziran seçimlerine ilişkin "Bu ülke yeniden toparlanma sürecine, yeni bir Türkiye mottosuyla ile yeni bir yolculuğa çıkmıştır. Bu yolculuğun akim kalmaması gerekir. Başarılı olması, mağdur ve mazlumların bu anlamda gözlerindeki ışıltının köreltilmemesi gerekiyor" dedi.

Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Tokat Şubesi'nin bir restoranda düzenlediği "Büyük Tokat Buluşması"nda yaptığı konuşmada, son 10 yıl içinde 7 darbe girişimi olduğunu ileri sürerek, Memur-Sen ailesinin bu süreçte dalga kıran görevi yaptığını söyledi. 

Ülkede sendikacılığın "adam" gibi yapılması gerektiğini vurgulayan Yalçın, "17-25 Aralık hadisesi gerçekleşti. Arada diplomasi yürüttük ve bu ülke kendi içerisinde bir daha çökertilmesin, dışarıdaki odaklar bu ülkede bazı yapıları kullanamasın diye çağrıda bulunduk. Gezide nasıl ki 'Mesele ağaç değilse 17-25 Aralık'ta mesele dershane değil' dedik. Olayın arka planını gördük. Olay bir tezgahlı kürsel operasyondu ve o süreçte çağrıda bulunduk hatırlarsanız. 'Hizmet kelimesi hezimete, cemaat kelimesi cerahate dönüştürmeyin. Bu milletin size verdiği sempatiyi hoyratça kullanmayın, kullanılmayın' diye çağrıda bulunduk" ifadelerini kullandı.

Yalçın, hizmet kelimesinin erozyona uğradığını ve hezimete, cemaat kelimesinin aşındırıldığını ve cerahate dönüştüğünü söyleyerek, " 'Dün dershaneler kapatılırsa çocuklar dağa çıkarılır' diyenlerin, Diyarbakır Belediyesinin arka kapasından girdiğini görüyoruz. 'Vatan, millet, Sakarya' diyip her şehre bir şehit projesiyle siyaset üretenlerin, eski hasımların hısım olduğu bir dönemece, bir sürece girmiş gözüküyor. Bunun siyaseti itibarsızlaştıran bir şey olduğunu ve siyasi partilerin burada kendisini çek etmeleri gerektiğini ifade ediyoruz"  diye konuştu.

Yalçın, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerin ülke için son derece önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu ülke yeniden toparlanma sürecine, yeni bir Türkiye mottosuyla ile yeni bir yolculuğa çıkmıştır. Bu yolculuğun akim kalmaması gerekir. Başarılı olması, mağdur ve mazlumların bu anlamda gözlerindeki ışıltının köreltilmemesi gerekiyor. Bu bizim açımızdan son derece önemli. Bu açından eski hasımların hırsız olduğu bir ortamda Türkiye'de nelerin, hangi fırıldakların çevrildiğini gören, kralın çıplak olduğunu ifade eden teşkilat olarak bütün teşkilatımızın bu süreçte üzerine düşen sorumluluğu yapmasını, millet iradesini, milletin kendisini yükseltmesini, bu anlamda istirham ediyorum."