RİZE (AA) - Memur-Sen Rize İl Temsilcisi Resul Usta, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Biz sulh istiyoruz, biz adalet istiyoruz fakat emperyalizm bölgemizden kovulmadan, emperyal taşeronu kanlı terör örgütlerinin kökü kazınmadan bunun sağlanamayacağını da çok iyi biliyoruz." dedi.

Usta, sendika üyeleri ve bazı sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda yaptığı basın açıklamasında, Zeytin Dalı Harekatı'nın gerekçelerini ve hedeflerini anlamakta zorlananların, yanlış anlamak için çırpınanlar ve çarpıtarak anlatmak için kıvrananların olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin terörle mücadele konseptini, terör örgütlerine yönelik 'bitirici darbe' hamlesini "savaş" olarak göstermeye kalkışanlar olduğunu vurgulayan Usta, şunları kaydetti:

"Biz sulh istiyoruz, biz adalet istiyoruz fakat emperyalizm bölgemizden kovulmadan, emperyal taşeronu kanlı terör örgütlerinin kökü kazınmadan bunun sağlanamayacağını da çok iyi biliyoruz. Bu yüzden de çok rahat şunu deklare ediyoruz, Türkiye, terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor. Tam da bu yüzden Türkiye'nin Afrin'de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'nı bütün benliğimizle destekliyoruz."

Katılımcılar, basın açıklamasının ardından harekatta şehit olanlar için dua etti.