Sel sularına kapılan Serkan Genç ve eşi Fatma Genç çifti boğularak yaşamını yitirdi. Fatma Genç’in babası Ali Kırmızı, her sabah kızı ile damadının dere yatağındaki köprüden geçtiğini belirterek, 3 yaşındaki torunu Miray ile araçtaki bir kadının da kayıp olduğunu söyledi. Özçekim yaparken denize düştüğü iddia edilen bir kişi kayboldu.

Mersin'de gece yarısı başlayan yağış dün sabah etkili bir şekilde devam etti. Sabah okula ve işe gitmek isteyenler güç anlar yaşadı. Birçok araç yolları kaplayan sel sularında mahsur kaldı.

Mersin Valiliği’nden yapılan açıklamada, kente 19 saatte metrekareye 155.8 kilogram yağış düştüğü belirtildi. 258 su baskını olduğu, 200 kişinin mahsur kaldığını ve 27 trafik kazası meydana geldiği açıklandı. Yeşiltepe, Baharlı ve Egemen köylerindeki çadırlarda kalan 700 Suriyeli mülteci tahliye edildi.

‘ZORUNLU OLMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN’

Meteoroloji yetkilileri, bugün öğlene kadar yağışın devam edeceğini bildirdi. Valilik, vatandaşların zorunlu olmadıkça bugün evlerinden çıkmamalarını istedi. Selin etkili olduğu ilçelerdeki tüm okullarda eğitime ara verildi.