AMASYA (AA) - Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, "Belediye Konservatuvarı Modern Müzik Gençlik Korosu Konserimiz esnasında hiçbir şekilde şehitlerimizle ilgili bir bilgimiz olmamıştır. Değil konser yapmak konser esnasında bu acı olayla ilgili en küçük bir duyum alsak dahi konseri ortasında iptal ederdik." dedi.

Başkan Kargı, makamında düzenlediği basın toplantısında, daha önceki dönemlerde düzenlemeyi planladıkları konser ve diğer sosyal aktiviteleri şehitler dolayısıyla defalarca iptal ettiklerini söyledi.

"11 şehidimiz varken geçtiğimiz cumartesi akşamı belediyemiz olarak gençlik korosu konserimizi iptal etmediğimiz konusunda kamuoyunu yanlış yönlendirmeye ilişkin açıklamalar yapılmıştır" diyen Kargı, ülkenin milli, manevi, mukaddes değerleri ile bölünmez bütünlüğü konusundaki hassasiyetlerini kimseye sorgulatmayacaklarını belirtti.

Duruşlarının net olduğunu ifade eden Kargı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"O gün acılı haberlerin olduğunu bile bile ısrarla bir etkinlik tertip etmiş değiliz. Biz dün neysek oyuz. Vatan, bayrak sevgimiz, şehitlerimize olan saygımız, vatanımızın bütünlüğüne yapılacak saldırılara karşı duruşumuz hep aynıydı, bundan sonra da kuşkusuz öyle olacak."