AMASYA (AA) - Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, "Merzifon kitapçığında her şeye yer verdiğimiz gibi eşeğe de yer verdik. Olumlu olumsuz tepkiler oldu. Fakat Merzifon eşeğini inkar edemeyiz" dedi.

Kargı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Merzifon eşeğini ilçelerini tanıtım amacıyla bastırdıkları kitaplarda kullanmaya başladıklarını söyledi.

Fakat bununla ilgili "Neden bunu gündeme getiriyorsunuz" gibi tepkiler de geldiğini dile getiren Kargı, "Ama bu bir gerçek. Merzifon eşeği kültürümüzün bir parçası. Biz eşeğimizle ünlüyüz" diye konuştu.

Eşeğin yolunu kaybetmeyen bir canlı olduğunu vurgulayan Kargı, şöyle devam etti:

"Deve kervanlarının önünde eşek olurdu. Bütün kervanı eşek götürüp getirir. Kentimizi geçmişten günümüze gelen bütün dinamikleri ve bütün özellikleriyle yansıtıp ülkemize tanıtmaya çalışıyoruz. Merzifon'un tanıtımı için uğraşıyoruz. Bizim için keşkek, çörek, sıkma tarhana, kuşburnu, tarihi binalarımız ne kadar önemliyse eşek de o kadar önemli. Yaşadığımız kent 7 bin yıllık bir geçmişe sahip. Kabul etsek de etmesek de eşek bu tarihin bir parçası. Göreve geldiğimizden beri tanıtım için mesai harcıyoruz. Merzifon kitapçığında her şeye yer verdiğimiz gibi eşeğe de yer verdik. Olumlu olumsuz tepkiler oldu. fakat Merzifon eşeğini inkar edemeyiz."

EMITT'te eşeğin rağbet gördüğünü anlatan Kargı, şunları kaydetti:

"Biz bu sorumluluğu aldık. EMITT'te herkes eşek maketi ile fotoğraf çektirdi. Fuara gelen herkesin dikkatini çekmiş olduk. Tur şirketleri, gezi rehberleri ilgilendi, bilgi aldılar, telefon numaralarımızı istediler. Turistler geldiği zaman gösterecek ve gezdirecek güzel mekanlarımız var, hikayelerimiz var. Keşke bu daha önce yapılsaydı. Merzifon daha çok tanınmış olabilirdi. Merzifon'da eşek çiftlikleri olsaydı güzel olurdu. Bunlar yapılabilirdi şimdiye kadar. Tanıtıma ve turizme özel bir önem veriyoruz. Merzifon bu yapıya sahip bir şehir. Neden turist gelmesin? Turizm denince aklınıza sadece deniz kıyısı ya da beş yıldızlı oteller gelmesin. Tanıtacak tarihi güzelliklerimiz var. Turistler geldiklerinde şehir turu yapabilecekleri alanlarımız var."