AMASYA (AA) - Merzifon Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Alp Kargı, Belediye İş Sendikası ile 76 kadrolu işçinin iki yıllık sözleşmesini imzaladıklarını belirterek, alınan sonucun çalışanlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Belediye olarak bir aile olduklarını ve Merzifon halkına el birliği ile hizmet ettiklerini kaydeden Başkan Kargı, şunları kaydetti:

"Biz göreve geldiğimizde şirket çalışanı arkadaşlarımızın da özlük haklarının iyileştirilmesini önemsedik. Aynı iş yerinde aynı işi yapan arkadaşımız kadrolu olmadığı için aldığı maaş asgari ücretti. Diğer arkadaşımız da normal şartlarda maaş alıyordu. Bu makası mümkün mertebe daraltmaya çalıştık. Kimseye bağ bağışlamıyoruz. Verdiğimiz para benim değil Merzifon Belediyesinin kesesinden çıkıyor. Herkes arasındaki dengeyi gözeterek, imkanlarımızı da zorlayarak bir sonuca vardık."

Belediye İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mehmet Şen ise, 4 gün boyunca toplu iş görüşmesi yaptıklarını belirterek, "Belediye ile sendikamız arasında her konu dikkatle göz önüne alınarak, dördüncü oturumda bir anlaşma sağlandı. Verilen bu imkanların daha iyisi var ama belediye başkanımız ve ekibi verebileceği rakamın son azamisine kadar verdiler." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kargı ve Şen, toplu iş sözleşmesini imzaladı.