AMASYA (AA) - Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı,  belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kargı, göreve geldikleri günden itibaren çok çeşitli konularda hizmetler verdiklerini söyledi.

‘’Bizler çıktığımız yolda tüm imkanlarımızı zorlayarak halkımızın layık  olduğu şekilde hizmetin en güzelini sunacağımızın sözünü verdik" diyen Kargı, şöyle devam etti:

"Bu uğurda, işten değil dişten arttırarak başımız dik, yolumuza devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmaları hiçbir zaman reklam amaçlı kullanmadık. Yürekten yaptığımız birçok hizmeti, halkımızla bireysel paylaşımlarımızı şov niyeti güderek kamuoyu ile paylaşmadık. Ancak şeffaf belediyecilik anlayışımıza istinaden hizmetimizin bazı rakamsal boyutlarını ve çalışmalarımızı paylaşmak istiyorum. 9 Nisan 2014 tarihi dahilinde devreden 12 milyon 567 bin lira olan piyasa borcumuzu bugüne kadar yaptığımız 6 milyon 448 bin liralık  hizmet harcamamız da dahil olarak 31 Aralık 2014 itibariyle 4 milyon 934 bin liraya indirdik. Nisan 2014 devreden piyasa borcumuza dahil olan 1milyon 201bin lira elektrik borcumuza Aralık 2014' e kadarki 1 milyon 625 bin TL' lik elektrik harcamamızı da ekleyerek toplamda 2 milyon 827 bin lira ödeme yaparak elektrik borcumuzu bu ay itibarı ile sıfırladık. Bunlar küçümsenecek rakamlar değil. Belediyemiz olarak öncelikle borçlarımızı sağlıklı ödeyerek yatırımlarımızı sağlam yapmayı hedefliyoruz."

Merzifon'da tarihi eserlerle ilgili olaraK ÇEKÜL Vakfı tarafından gerçekleştirilmekte olan projenin inşaat aşamasına gelecek kadar ilerlediğinin altını çizen Kargı, ilçede 17 kilometre doğalgaz hattı döşendiğini, iş merkezi inşaatının tamamlamak üzere olduğunu aktardı.