AMASYA (AA) - Merzifon ilçe Emniyet Müdürü Seyfettin Süer, 155 polis imdat hattının vatandaş ile polis arasındaki irtibatı sağlamak için 7 gün 24 saat hizmet verdiğini hatırlattı.

Süer, yaptığı açıklamada, kamu düzeni ve güvenlik sağlanırken olaylar karşısında başarılı olunabilmesinin vatandaşların yardımı ve desteği ile mümkün olabileceğini vurguladı.

155 polis imdat hattına yapılan ihbarların, hızlı bir şekilde değerlendirildiğini belirtilen Süer, "Vatandaşlarımız tarafından yapılan tüm ihbarların ardından zaman kaybedilmeden ilgili ekip olay yerine sevk edilir. İhbarı veren vatandaşımızın kimliği, kesinlikle başkaları ile paylaşılmaz. Vatandaşlarımız oturdukları bina ve sitelerde yabancı gördükleri, dikkat çekmemek için eş gibi görünen, kapı zillerini çalan istemedikleri halde kendilerine sipariş getirdiğini söyleyen kişilere karşı duyarlı olup 155 polis imdat hattını her zaman arayabilirler" dedi.

Süer, 155 polis imdat hattının ülkede en çok kullanılan acil yardım hatlarından biri olduğunu ifade ederek,  polis ihbar hattının gereksiz aramalar nedeniyle meşgul edilmemesini istedi.

"155 polis imdat hattını aradığınızda, adres bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak veriniz. Suça maruz kaldığınızda veya suç teşkil eden bir olay ile karşılaştığınızda suç işleyen kişi veya kişilerin eşkal bilgilerini 155 polis imdat hattına bildiriniz diyen Süer, " 2014 yılı ekim sonu itibarı ile Merzifon'da 155 polis imdat hattına toplamda 19 bin 369 arama yapılırken bunların 15 bin 614'ünün asıllı ihbar 3 bin 755 çağrının ise asılsız çıktığını kaydetti.