AMASYA (AA) - Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Dursun Dağdelen, yerli otomobilin Merzifon'da üretilmesi sürecinin lehlerine işlediğini söyledi.

Dağdelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerli otomobilin Merzifon'da üretilmesi için Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ile görüştüklerini ifade etti.

Yerli otomobil fabrikasının Merzifon’a kurulması için girişim seferberliği başlattıklarını aktaran Dağdelen, şunları kaydetti:

“Yerli ve milli otomobilin şehrimizde üretilmesi için Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bire bir görüşüp, sunum yaptık. Görüşmemizde sayın bakanımız bizlere ‘İnşallah emekleriniz boşa gitmez ve Merzifon’da olur’ dedi. Yaptığımız sunumu detaylarına kadar anlatma fırsatı bulduk. Ayrıca temaslarımız esnasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ile de görüştük. Sayın danışman projemizi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırmak üzere teslim aldı. Resmi olarak başvurularımızı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimize de yapmıştık. Umutluyuz, mutluyuz inşallah bize nasip olacak.”

“Yerli ve milli otomobilin Merzifon’da üretilmesi için çalmadık kapı bırakmıyoruz ve bırakmayacağız” ifadesinde bulunan Dağdelen, “Orta Karadeniz Bölgesi'nde bizden başka yerli otomobil üretimi için başvuruda bulunan yok. Merzifon hem 4 bin kişiye istihdam sağladığı organize sanayi bölgesi hem de jeopolitik konumu itibarıyla çok şanslı bir şehir. 400 dönümlük araziyi yerli otomobilin ilçemizde üretilmesi için ücretsiz olarak vereceğiz. Süreç lehimize işliyor. İnşallah Orta Karadeniz’in kalbi Merzifon’da yerli otomobil üretilecek.”diye konuştu.

Dağdelen, Türkiye'nin otomobilini yapacak olan Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding yetkililerinden randevu aldıklarını ve önümüzdeki hafta içerisinde ziyaret gerçekleştireceklerini de vurguladı.