AMASYA (AA) - Merzifon Belediyesi İtfaiye Müdürü Nadir Şenel, vatandaşları baca temizliği konusunda uyardı.

Şenel, yaptığı açıklamada, kış mevsiminde baca yangınlarının sıkça görüldüğünü, hane sahiplerinin kış ortasında zor durumda kaldıklarını söyledi.

Baca temizliği yapılmadığında bazen zehirlenmelere, can kayıplarına yol açıldığını vurgulayan Şenel, "Kış aylarında gelen yangın ihbarlarının büyük bölümü baca yangını nedeni ile ortaya çıkıyor. Defalarca vatandaşlarımızı ikaz etmemize rağmen ne yazık ki yeterince önem verilmiyor. Ülkemizde sık yaşanan olaylardan biri de soba zehirlenmeleri. İnsanlar uyumadan önce uyudukları yatak odalarındaki sobaya kömür atmamalıdır, uyuduktan sonra her an duman geri verebilir ve zehirlenme olabilir. Onun için vatandaşlarımız yatma saatlerine yakın bir zamanda sobanın içinde kömür varsa odada uyumamalıdır" dedi.

Bacaların en az yılda 2 defa temizlenmesi gerektiğini vurgulayan Şenel, "Baca tepmelerine bağlı meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçmek için baca temizliği önemli. Temizlenmeyen bacalar is ve dumanı çekmediği için yangın tehlikesi  de oluşturur" diye konuştu.