AMASYA (AA) - Merzifon Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğince hazırlanan "Gürültüsüz Hayat" adlı proje hayata geçirildi.

Merzifon Müftülüğünün de destek verdiği proje kapsamında hazırlanan afiş ve broşürler dağıtılarak esnaf proje hakkında bilgilendirildi.

Polis memuru Kenan Ünsün, yaptığı açıklamada, polis ile halk arasındaki ilişkiyi güçlendirecek projenin toplumda var olan problemlerin altında yatan nedenleri bulmaya çalışarak suçu oluşturan ortamları ortadan kaldırmayı hedefediğini belirtti.

"Gürültüsüz Hayat" projesiyle ilçede yaşayan vatandaşların günlük yaşam kalitelerini artırmayı amaçladıklarını ifade eden Ünsün, "İnsanların huzur ve sükununu temin etmek, vatandaşları rahatsız eden her türlü gürültünün önlenmesi amacıyla herkesin katılımı ve işbirliğiyle gürültünün önüne geçilmesi hedefleniyor. Düğün konvoylarındaki korna sesleri, silah, maytap, havaifişek atılmaması, düğün ve eğlencelerin geç saate kadar devam etmemesi, İnşaatlarda gece saatlerde beton dökülmemesi, geç saatlerde müzik yayını yapılmaması konusunda vatandaşlarımız ve ekiplerimizle işbirliği içerisinde çalışmaları yürütüyoruz" dedi.