AMASYA (AA) - Merzifon Tüketici Sorunları Hakem Heyeti toplantısı Kaymakam Fatih Geyim başkanlığında yapıldı.

Kaymakamlıktaki toplantıda 2014 yılı içinde Tüketici Sorunları Hakem Heyetine yapılan başvurular ve bunlara istinaden yapılan iş ve işlemler değerlendirildi.

Kaymakam Geyim, 2014 yılı içinde heyete toplam 6 bin 300 başvuruda bulunulduğunu, 5 bin 900 başvurunun bankaların aldığı dosya masraflarının geri iadesi talebi içerdiğini 400'ünün ise beyaz eşya, elektronik ve cep telefonu başvurularından oluştuğunu kaydetti.

Başvurulardan 3 bin 165’i sonuçlanırken, 702'sine ret kararı çıktığını belirten Geyim, "Tüketici Hakem Heyeti 5 kişilik bir heyet. İlçe belediyesinden, ticaret odasından, esnaf odalarından, baro temsilciliğinden katılan kişilerden oluşuyor. Toplantıdan önce kaç kişi müracaat ettiyse onların müracaatları alınıyor. Son iki yıl içinde yüzde 90 bankalarla ilgili müracaatlar arttı. Dosya parasının haksız şekilde alındığına dair ellerinde ne kadar bilgi belge varsa o bankadan talep ederek, göndermekle zorunlu olduğu hakem heyetine verilmesi istenen evrakları istiyoruz. Bazen 3 ay bazen de 4 ayda karar verilebiliyor. Gelen belgeler hakem heyetince incelendikten sonra karar hakem heyetince veriliyor" dedi.