AMASYA (AA) - Amasya'nın Merzifon ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı düzenlendi.

Merzifon İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Komiser Zeynep Sağır İmam Hatip Ortaokulu tarafından Akif Gülle Kültür Merkezinde gerçekleştirilen anma programı, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Şehit Komiser Zeynep Sağır İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ender Ayrık, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının 15 Temmuz'u ve şehitlerini öğrencilere hissettirmek olduğunu söyledi.

Vatan için hayatını kaybeden tüm şehitleri rahmetle andıklarını vurgulayan Ayrık, şunları kaydetti:

"Bağımsız bir Türkiye için tam 251 şehit verdik. Türkiye'yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sananlar, darbeciler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz ve darbecilerle işbirliği yapmayan vatansever asker ve polislerimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu güzel ülke artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. 15 Temmuz'da bayrağımızı, istiklalimizi darbecilere teslim etmeyen şehitlerimizi rahmetle anıyor, saygılar sunuyorum.”

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu, sinevizyon gösterimi yapıldı.

Programa Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, İlçe Emniyet Müdürü Ali Gökce, daire müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.