AMASYA (AA) - Merzifon Şehit Polis Muzaffer Öztaş İlkokulu’nda kurulan zenginleştirilmiş kütüphane (z-kütüphane) törenle açıldı.

Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, açılışta yaptığı konuşmada, öğrencilerin en iyi şekilde yetişmelerinin kitap okumalarına bağlı olduğunu söyledi.

İlçede 16. z-kütüphanenin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Demirkale, şunları kaydetti:

“Kütüphanemizin çocuklarımıza ışık olmasını diliyoruz. Çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri için kitabın rolünün çok büyük olduğunu unutmamamız gerekir. Bu kurduğumuz kütüphaneden çocuklarımızın çok iyi faydalanmalarını istiyoruz. İdarecilerimiz ve öğretmenlerimiz geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bu kütüphanelerden faydalanmaları için ellerinden gelen gayreti göstermeliler. Sadece açılışta kalmasın, kütüphanelerimizden faydalanmaya teşvik edelim.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat ise bilgi çağının talepleri, teknolojinin kullanımı ve günün iletişim alışkanlıklarıyla kütüphaneciliğin yeniden biçimlendiğini belirterek, yeni ve modern bir tasarımla oluşturulan z-kütüphanelerin, öğrencilere okuma keyfi ve bilgiyi keşfetme heyecanı yaşatacağını aktardı.

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı Kaymakam Demirkale ve öğrenciler tarafından gerçekleştirildi.