AMASYA (AA) - Amasya'nın Merzifon ilçesinde spor branşlarında il düzeyinde düzenlenen yarışmalarda derece elde eden 208 öğrenci ödüllendirildi.

Kaymakam Gürkan Demirkale, Merzifon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, amaçlarının her öğrenciyi bir spor dalına yönlendirmek olduğunu söyledi.

Yarışmalarda öğrencilerin büyük başarılar elde ettiğini anlatan Demirkale, "Eğitim, sosyal ve kültürel etkinliklerin yanında sportif faaliyetlere de büyük önem vermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin her alanda başarılı olabilmeleri için elimizden geldiğince kendilerine olanak tanımaya devam edeceğiz. Bu başarılarda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Okul müdürü Salih Nayman da eğitimin yanında sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verdiklerini dile getirerek, çocukların başarılarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Amasya genelinde düzenlenen bilardo, judo, boks, wushu, boks, bilek güreşi ve halter yarışmalarında derece elde eden 208 öğrenciye kupa ve madalyaları ile hediyeler verildi.

Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, öğretmen ve öğrenciler katıldı.