AMASYA (AA) - Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni yıl öncesi huzur operasyonu yaptı.

"Huzur için 05” adlı operasyona, Asayiş Şube Müdürlüğü, Trafik Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve diğer birimlerden yaklaşık 115 personel katıldı.

Denetimlerde kontrol edilen 87 araca trafik cezası uygulanmazken GBT sorgulaması yapılan 239 şahıs ile umuma açık 23 nokta kontrol edildi.

Kontroller esnasında kumar oynattığı tespit edilen ve kumar oynayan 4 kişi hakkında işlem yapıldı. Kabahatler Kanununa göre kumar oynayan kişilere 189’ar TL para cezası kesildi. İnternet kafede sigara içmesine izin veren ve içtiği tespit edilenlere de 89 TL para cezası uygulandı.

Operasyonu yöneten ilçe Emniyet Müdürü Seyfettin Süer, "Vatandaşlarımızın huzuru, can ve mal güvenliği bizler için önemlidir. Merzifon halkı arkadaşlarımızın çalışmalarını takdirle karşılıyor. Merzifon halkının huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla parklar, kavşak noktaları, kahvehaneler, araçlar,  internet kafeler, il merkezimizle koordineli olarak yapılan bu uygulamalar vatandaşlarımızın yeni yılı güven ve huzur içerisinde geçirmesi için farklı zaman ve aralıkları ile her zaman yapılacaktır" dedi.