AMASYA (AA) - Amasya’nın Merzifon ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından öğrenci servisleri denetlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenci servisleri denetimlerinin rutin olarak devam ettiğini söyledi.

Denetimlerde kural ihlali yapan ve eksiklikleri bulunan araç sürücülerine cezai işlem uygulandığını vurgulayan Yozgat, “Taşımalı eğitim bürosu çalışanlarımız, öğrencilerimizin servis araçlarında huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını, ebeveynlerin çocukları için herhangi bir endişe duymadan okula göndermelerini ve aynı şekilde okula dönüşlerini sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Denetimlerde kusuru olanlara gerekli cezai işlemler uygulanıyor. Çünkü taşıdıkları ülkemizin geleceği olan çocuklarımızdır” diye konuştu.

Yozgat, bin 250 öğrencinin taşımalı eğitim sisteminden faydalandığını belirterek, öğrenci servislerine yönelik denetimlerin eğitim-öğretim yılı boyunca devam edeceğini sözlerine ekledi.