AMASYA (AA) - Merzifon Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen "Bugünün Çocukları Yarının Umutları" ve "Hayaller Engel Tanımaz" projelerinin kapanış töreni yapıldı.

Bahçelievler Kültür Sarayı’nda düzenlenen törende konuşan Amasya Valisi Osman Varol, her iki projeyi de anlamlı bulduğunu söyledi.

Şehit ve gazi çocukları, anne ve babası ayrılmış çocuklar ile engelli öğrencilere yönelik sürdürülen projelerin örnek teşkil ettiğini aktaran Vali Varol, şunları kaydetti:

"Bizler meslek hayatımız boyunca birçok etkinliğe katılırız. Ama böyle anlamlı projelerin etkinliklerine katıldığınızda mutlu oluruz. Bugün onlardan birinin yaşıyoruz. Son yıllarda toplum destekli uygulamalarda artış var. Her 2 projenin de geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelişimine katkı sağladığını düşünüyorum. Dezavantajlı çocuklarımızın proje dahilinde gezilere, aktivitelere katılmalarını anlamlı buluyorum."

Her bireyin potansiyel engelli adayı olduğunu vurgulayan Varol, şöyle konuştu:

"Engelli vatandaşlarımız her birey gibi eşit haklara sahiptir. Bunu kafamıza ve gönlümüze kazımamız gerekiyor. Her yeri onlara göre dizayn etmeliyiz. Engellilik göreceli bir kavramdır. 60 katlı binaya asansör koymazsanız oraya çıkan herkes zorlanabilir. Zamanında ne getireceği belli olmaz. Merzifon’a böyle yoğun katılımlı projelerde buluşmak yakışırdı. Bunlarla yetinmeyeceğiz. Devlet yöneticilerini sürekli zorlayın. Böyle projelerde sizlerle sürekli bir araya gelelim."

Törene, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Özkan Edip Akgülay, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Belediye Başkanı Alp Kargı, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.