AMASYA (AA) - Merzifon Belediyesi tarafından Yağmur Suyu Toplama Projesi başlatıldı.

Aşırı yağmurdan sonra yaşanan su baskınlarını ortadan kaldırmayı amaçlayan 10 milyon 600 bin lira bedelli proje kapsamında, ilçede 15 kilometrelik kazı çalışması yapılacak.

Kaymakam Gürkan Demirkale, Belediye Başkanı Alp Kargı ve İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Canpolat, proje kapsamında Alparslan Türkeş Caddesi'nde sürdürülen çalışmaları inceledi.

Demirkale, projenin Merzifon için önemli bir hizmet olduğuna işaret etti.

Projenin vatandaşları mağdur etmeden kısa zamanda bitirilmesi gerektiğini dile getiren Demirkale, "İller Bankasının sağlamış olduğu destekle belediyemizin koordinesinde başlatılan projenin söz verilen zamanda hayata geçirilmesini temenni ediyorum. Çünkü şehir içi trafiğimiz bu çalışmadan etkilenecek. Bir an önce yağmur yağışı sonrası oluşan su baskınlarından kurtulalım." dedi.

Kargı ise proje ile su baskınlarını önlemeyi hedeflediklerini anlatarak, "Belediyecilik, yer altı çalışmalarına önem vermekten geçer. İller Bankasına 10 milyon 600 bin lira borçlanarak bu çalışmayı bir yılda bitirmeyi planlıyoruz. Yağmur yağdıktan sonra vatandaşlarımızdan sıkça aldığımız caddelerdeki göllenme, evlerin zemin katlarını su basması gibi şikayetleri ortadan kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

Kargı, projede yağmur sularını Paşa ve Muşruf derelerine deşarj ederek doğal akışını sağlayacaklarını kaydetti.