AMASYA (AA) - Merzifon Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce geleneksel yıl sonu sergisi açıldı.

Öğretmenevinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, HEM bünyesinde açılan okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verilmesiyle devam etti.

Daha sonra Merzifon Kaymakam Gürkan Demirkale, HEM eğitmen ve öğrencilerinin yıl boyunca yaptığı çalışmalarının yer aldığı serginin açılışını yaptı.

Kaymakam Demirkale, yaptığı konuşmada, Halk Eğitim Merkezlerinin amacının vatandaşların verilen kurslarla meslek sahibi olmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Merzifon HEM Müdürü Cevdet Koç ise, HEM'lerin dikiş nakış kursları verilen yerler olmaktan ziyade, her yaştan, eğitim, gelir ve kültür düzeyindeki vatandaşlara, ilgi, yetenek ve ihtiyaçlarına yönelik, eğitimsel, mesleki, sosyal ve ekonomik alanlarda ücretsiz eğitimin verildiği hayat boyu öğrenme merkezleri olduğunu ifade etti.

Kursiyerlerin el emeği göz nuru çalışmalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Koç, "Milli Eğitim faaliyetleri içerisinde HEM'lerin büyük bir yeri önemi vardır. Yediden yetmişe herkes için eğitim ilkesine göre hareket eden bu merkezler, nitelikli insan gücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu yıl merkezimizde açılan 203 kursa, 2 bin 905'i kadın olmak üzere 4 bin 317 kursiyer katılmıştır. Ayrıca okuma yazma kursumuza ise 284 kişi devam etmiştir." diye konuştu.

Açılışa, Belediye Başkanı Alp Kargı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Kahraman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.