AMASYA (AA) - Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, eğitim öğretim sezonunun yarıyılını değerlendirdi.

Yozgat, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 13 bin 106 öğrenciyi geleceğe hazırlamaya çalıştıklarını söyledi.

Yenilen müfredatı öğretmenlere ve öğrencilere tek tek anlattıklarını aktaran Yozgat, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 okulun eğitimde yenilikçilik ödüllerine layık görüldüğünü belirtti.

Türkiye’ye örnek olacak projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Yozgat, şunları dile getirdi:

"İlçemizdeki her okul başarılı projelere imza atıyor. Her bir eğitim neferi geleceğimizin teminatı yavrularımıza en iyi eğitimi vermenin gayretinde. 17 okulumuzun TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'na yapmış olduğu proje başvuruları kabul edildi. İlçemizdeki zenginleştirilmiş kütüphane sayısı 17’ye ulaşmıştır. Yeni okul ve ek bina inşaat çalışmalarımız da tüm hızıyla devam etmektedir."

Okullarda hijyene ve beslenmeye çok önem verdiklerine de işaret eden Yozgat, 4 okulun beyaz bayrak, 5 okulun da beslenme dostu okul sertifikası aldığını anımsattı.

- Merzifon'da uyuşturucu ile mücadele

Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale başkanlığında uyuşturucu ile mücadele değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Demirkale, uyuşturucuya karşı mücadelenin devlet kurumlarının yanı sıra tüm vatandaşların da görevi olduğunu söyledi.

İlçede uyuşturucu ile mücadele konusunda en etkin ve kararlı adımları sonuna kadar atacaklarını vurgulayan Demirkale, "Bizim öncelikli hedefimiz bu maddeye bulaşmamış risk grubundaki öğrencileri, gençleri, çocuklarımızı tespit edip onların elinden tutmak. Onları uyuşturucu illetine sapmadan koruma altına almaktır." dedi.

Toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Kahraman, İlçe Emniyet Müdürü Ali Gökçe, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Selma Kaynak ve diğer protokol üyeleri katıldı.