ÇORUM (AA) - GAZİ NOGAY - "Leblebi diyarı" Çorum'da bir üretici, mesir macunlu leblebi üretti. 

Tüketicilerin değişik damak tadı arayışı ve yeni ürünlerine ilgi göstermesi, haşhaşlı leblebinin ardından, mesir macunlu leblebi üretiminin de önünü açtı. 

Kentte leblebi üretimi yapan bir firma, tüketicilerin farklı lezzetler tatma talebini dikkate alarak, leblebide ürün çeşitliliğine yeni bir tat ekledi.  

Firma sahibi Mustafa Gülşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çorum'da tuzlu, çıtır, beyaz, soslu-baharatlı, çikolatalı, şekerli, kaplamalı, ballı-susamlı, sade ve cips leblebi başta olmak üzere 35 çeşidinin üretildiğini belirterek, mevsim farklılıklarına bağlı olarak da zaman zaman bunun 50 çeşide çıkarıldığını söyledi.

Meşhur Çorum leblebisini daha kaliteli hale getirmek için çaba gösterdiklerini vurgulayan Gülşen, son yıllarda tüketicilerin farklı damak zevki arayışına girdiğini ve bunun da yeni ürünlerin çıkmasına zemin oluşturduğunu kaydetti.

Bu beklentiye cevap verebilmek adına leblebiyi mesir macunu ile buluşturduklarını anlatan Gülşen, ortaya çıkan lezzetin beğenildiğini dile getirdi.

Mesir macununun yıllardır üretildiğine dikkati çeken Gülşen, "Manisa yöremize özgü olan mesir macununun lezzetini, meşhur Çorum leblebisiyle buluşturduk. Üretimine yeni başlamamıza rağmen mesir macunlu leblebiye talep oldukça iyi" diye konuştu.

- Yeni ürünler için çalışmalar sürüyor

Son yıllarda tüketim alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte müşterilerin beklentilerinin de değiştiğini anlatan Gülşen, "Onların beklentilerine uygun olarak her damak tadına ayrı ayrı ürün sunabilmek maksadıyla, sürekli araştırma geliştirme çalışmaları yürütüyoruz. Bu çalışmaların sonucu olarak geçen yıl haşhaşlı leblebi üretmiştik. Son olarak mesir macunlu leblebiyle de ürün çeşitliliğimizi arttırdık. Yeni damak zevkleri için çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Leblebi fiyatlarının son iki yıldır nohut fiyatlarındaki istikrar nedeniyle artmadığına dikkati çeken Gülşen, çeşidine bağlı olarak leblebinin kilosunun 8 ile 15 lira arasında değiştiğini kaydetti.