SAMSUN (AA) - Samsun Valisi Osman Kaymak, İlkadım Belediyesi ile Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde "Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor" (MEMGE) projesinin açılış törenine katıldı.

Kaymak, Genç İstihdamı Destekleme Projesi kapsamında Avrupa Birliği destekli İŞKUR iş birliği ile bu yıl 2. düzenlenen kursun hizmet sektörüne önemli katkı sunacağını söyledi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen kursta aşçı ve pastacı yardımcılığı, pide ustası ile servis elemanı kursları verildiğini anımsatan Kaymak, bu tür kursların meslek edirdirme yönüyle önemine değinerek, "Kaymakamlık döneminde çok sayıda kurs açtım, çok sayıda belge verdim. Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı bu kursu bana anlattığında bu heyecanı aldık. Anlatılanlar da bunu destekliyor." dedi.

Kaymak, geçen yıl açılan ve 75 kursiyerin katıldığı kursta eğitim alan kursiyerlerden yüzde 60'nın istihdam edildiğini ifade ederek, "Demek ki burada çok ciddi bir çalışma yapılıyor. İnsanlar işlerini ciddiye alıyorlar ve piyasanın ihtiyacı olan gerçek birer aşçı, pastacı, pideci ve servis elamanlarını yetiştiriliyor ki bu kursun ikincisini açıyoruz. Bu çalışmaları tebrik ediyorum. İşi ciddiyetle ve disiplinle takip etmek çok önemlidir. Avrupa Birliğinden çok sayıda proje alıyoruz ama sonuçları önemli, inşallah buradan verdiğimiz diplomalarla istediğiniz yerde işe girebilirsiniz. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı, projeye destek veren herkese teşekkür etti.

Projenin kazanımlarını anlatan Balcı, "Kursumuzu açmış olmanın ve öğrencilerimizin derslerini başarıyla tamamlamalarının gururunu yaşıyorum. Buradaki gençlerimize disiplinli olmayı, ahlaki değerlerimizi, örf ve geleneklerimizi mesleklerinin yanında öğretmeye çalıştık.” dedi.

Açılış programına AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı (SESOB) Hacı Eyüp Güler, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.