DÜZCE (AA) - Düzce Mesleki Eğitim Merkezi (MEM) tarafından yürütülen "Mesleki Eğitimde İş Güvenliği Eğitimleri ve Uygulamaları" Projesi kapsamında 16 kişi yurt dışında eğitim alacak. 

MEM Müdür Yardımcısı Recep Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırladıkları proje kapsamında 16 kişiyi iş güvenliği eğitimi almaları için Almanya ve İsveç'e göndereceklerini belirtti.

Projenin Avrupa Birliği tarafından desteklendiğini vurgulayan Aydın, "Kentin gelişen sanayisine katkı sağlamak adına bu projeyi başlattık. Son günlerde gündemde olan iş ve işçi sağlığı konusuyla ilgili hazırlanan proje Türkiye Ulusal Ajansı tarafından da destek gördü" dedi. 

Aydın, kentteki sanayi kuruluşları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yaptıklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Proje kapsamında 16 katılımcımız var. Bunlar alanında uzmanlardan ve öğretmenlerden oluşuyor. Katılımcılarımız, işçi güvenliği konusunda dünyada ilk sıralarda yer alan Almanya ve İsveç'te eğitim alacaklar, Eğitim sonrasındaki birikimlerini de bölgede faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarına aktaracaklar. Amacımız bölgede sıfır iş kazasıdır."