TRABZON (AA) - Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu Protokolü, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen törenle imzalandı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, protokol imza törenine Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, İş Kurumu Müdürü Adnan Zengin, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, okul müdürleri, TTSO yönetim kurulu üyeleri ve diğer ilgililer katıldı.

Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Trabzon’da ilk katıldığı toplantıda böyle güzel bir girişime imza atmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, düzenlenen törende şehir için hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi:

"İstihdam çok önemli bir alan, işsize iş bulmak, onun evine ekmek götürmesini temin etmek çok önemli. Nitelikli istihdam daha da önemli. Nitelikli istihdam adına bir proje paydaşlığı yapıyoruz. Bu nedenle büyük mutluluk duyuyorum. Meslek liselerimiz, iyi bir lise kazanamayanların lise diploması almak adına okuması gereken okullar değildir. Kalkınma modunda olan bir ülkenin kalkınmasına, dinamik katkı sağlayan kurumların nitelikli eleman ihtiyacından bahsediyoruz. Bu projenin şehrimize büyük katkı sağlayacağını umuyorum."

TTSO Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu da imzalanan protokolle mesleki teknik eğitimle ilgili yönetim kurulu oluşturulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"En büyük arzumuz ve dileğimiz protokolün kağıt üzerinde kalmamasıdır. Tüm çalışmalarımızın amacı yetişmiş insan gücüyle istihdam sağlamak. Gençlerimizin sevdikleri bir meslek dalında yetişmelerini sağlamalı ve onlara iş bulmalıyız. Buna bağlı olarak ayrıca sosyal ve kültürel yapılarını geliştirmeliyiz. Bu konuda elimizden gelen çalışmaları protokole imza koyan diğer kurumlarla yapmaya çalışacağız. Bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum."

Diğer konuşmaların ardından paydaş kurum temsilcileri tarafından protokol imzalandı.