GİRESUN (AA) - Giresun'da inşaat sektöründe betonarme demircisi mesleğinde çalışanlara mesleki yeterlilik belgeleri törenle verildi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Meclis Başkanı Fikret Günaydın, törende yaptığı konuşmada, teorik, uygulama ve mülakat olmak kaydıyla uzman gözetiminde gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olanların sigorta priminde de avantajlı olduklarını söyledi.

Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların mesleki yeterlilik belgesi almasının zorunlu hale getirildiğini belirten Günaydın, "Bu belgeyi almayan kişilerin çalıştıkları işletmelere ise işçi başı 500 lira cezai işlem uygulanacaktır. Bunun yanında sigorta işveren payını da bu sistemde belirli süreliğine devletimiz karşılayacaktır." dedi.

GTSO olarak üyeleri ile çalışanlarının bu belgeyi almaları adına sınavlar organize ettiklerini vurgulayan Günaydın, "Türkiye’de en fazla sınav organize eden ve süreci yöneten GTSO devlet desteği ile inşaat çalışanlarımızın bu belgeleri almalarına katkı sunma hedefindedir. Mesleki yeterlilik belgesini almak için müracaat edenlerin sınavları başarı ile geçmeleri halinde ücretleri ise Sigorta İşsizlik Fonundan karşılanmaktadır. Olumsuz olması halinde iki sınav hakları daha vardır. Devletimiz zorunlu hale getirdiği bu uygulama birçok avantaj da sunmaktadır." diye konuştu.