Üretim operasyon yönetim sistemi, kalite yönetimi, Ar-Ge yönetimi, ileri planlama ve programlama ve MES (Manufacturing Execution System) gibi sistem geliştirme için bir yapıdır.

Üretim üretim alanının dijitalleştirilmesi, üretim performansını optimize etmek için verimlilik, esneklik ve pazara çıkış zamanı gibi faktörleri doğrudan artırır. Teknolojiyi bu yönde tam olarak kullanan üreticiler, piyasadaki ani değişikliklere ve yıkıcı yeniliklere daha hızlı yanıt verebilir.

MOM Uygulama Alanı
Birçok üretim işlemini yönetmek için yazılım olan MOM yazılımı, dijital sistemleri tek bir kaynaktan yönetmek için tasarlanmıştır. Bu yazılım aşağıdaki özellikleri içerir:

1- Gelişmiş Planlama ve Programlama

2- İnsan Makine Ara Birimi

3- Varlık Yönetimi

4- Uyum Yönetimi

5- İmalat Yürütme Sistemi

6- Performans Analizi

7- Üretim Yönetimi

8- Kalite Yönetimi

9- Ar-Ge Yönetimi

MES Nedir?

MES (Üretim Uygulama Sistemi) üretim uygulama sistemi anlamına gelir. Bu yapı fabrika seviyesinde yönetim ve izleme sürecini kontrol eder. MES, tüm üretim bilgilerini dakikalar içinde robotlardan, makine monitörlerinden ve işçilerden mes gerçek zamanlı olarak alır. Üretim yönetimi sistemleri kendi kendini kontrol etmelerine rağmen, şimdi kurumsal kaynak planlama (ERP) yazılımlarına entegre edildiler.

Üretim yürütme sisteminin amacı, mes/mom verimliliği artırmak ve ürün üretim sürecinin süresini azaltmaktır. MES ve ERP yazılımının entegrasyonu ile, tesis yöneticileri zamanında, uygun maliyetli ve yüksek kalitede gönderilerin teslimatını proaktif olarak kontrol edebilirler. 

MES / MOM'un ana işlevi nedir?

Üretim uygulama sistemleri veya üretim süreci yönetimi olarak adlandırılan fabrika uygulama sistemleri, birbirlerini destekleyen çeşitli işlevler içerir. MES, temel bir MOM platformudur ve genellikle

uygulama, uygulama ve üretim uyumluluğunun kalitesinin en azından bir kısmını içerir. Kalite planlama, çizelgeleme ve bakım genellikle MES'in bir parçası değil, üretim sürecindedir. Aşağıda gösterilen ana kategorileri inceleyelim.

Üretim Yönetimi Nedir?

Üretim yönetimi, mevcut firma sistemindeki malzemeleri, insan kaynaklarını, takım tezgahı kaynaklarını en uygun şekilde değerlendirip istenen ürünü istenilen zamanda ve maliyette üretmek demektir.

Ürün yönetimi için gerekli görülen hammaddeler farklı kaynaklardan farklı fiyatlardan satın alınmalı, her ürün ayrı ayrı işlenmeli ve işlenen malzeme istenen miktarda hazırlanmalıdır. Tüm bunların gerçekleşmesi için bir üretim yönetim sistemi için gerekli olan şey makine - ekipman ve insan kaynaklarıdır (emek). Üretim yönetiminin amaçları; Hizmet üretme sürecinde gereksiz atıklardan kaçınmak, basit ancak mükemmel bir şekilde mevcut değerleri sunarak şirket karlılığını artırmak. Bu noktada, SIS üretim yönetim sistemi çözümünü kullanarak herhangi bir zamanda herhangi bir yerden izleme ve raporlamanın avantajlarından ve özelliklerinden yararlanabilecekler.

Bir İşletmede Üretim Yönetiminin Faydaları Nelerdir?

Malların ve kaynakların en verimli şekilde kullanılmasını rapor eder ve olanak sağlayan durumda iyileştirmeler sağlayarak daha verimli olmalarını sağlar. Bu, kıt kaynakların verimli ve çözüm odaklı kullanımını sağlar.

Bu, tüketicilerin isteklerine göre mal ve hizmet üretimini belirlemeye yönelik analizlerin yapılmasını sağlar.

Şirketteki makine ve ekipmanların nasıl kullanılacağını belirleyin. Planlanan kalite ve stok kontrolü gibi aşamaları kontrol etmeye yardımcı olarak imkanı sunar.